Antologia 2018 – Sä et oo…

Haku vuoden 2018 antologiaan on päättynyt, suurkiitos kaikille töitään tarjonneille! Ensi vuoden antologian teema julkaistaan marraskuussa järjestettävän Necrocomicon-tapahtuman yhteydessä.

*****************************************************************************

Uusi vuosi, uusi antologia! Turun Sarjakuvakerhon perinteikäs vuosiantologia tekee jälleen tuloaan. Olit sitten pöytälaatikkopiirtelijä tai sarjakuvakonkari, kutsumme sinut osallistumaan sarjakuva-antologian tekemiseen. Töiden kieliksi käyvät suomi ja ruotsi.

Sinun tehtäväsi on yksinkertainen mutta mielikuvituksen rajoja ravisteleva: tee teeman mukainen sarjakuva 8.6.2018 mennessä. Vuoden 2018 antologian teemana on Sä et oo… / Du e int… Mitä sä et oo? Kissa? Ihminen? Vampyyri? Anna mielikuvituksen viedä sfääreihin. Kuka saa olla ja kuka määrittelee sen? Miksi joku ei kuulu mukaan? Millainen saa olla? Mitkä tuntomerkit tarvitaan joukkoon kuulumiseksi? Mitä tapahtuu kun susi paljastuu lampaaksi ja karitsa leijonaksi?

Teemaa saa tulkita vapaasti. Huomioi myös, että teoksen nimen ei tarvitse olla sama kuin teeman nimen.

Antologia julkaistaan Helsingin Sarjakuvafestivaaleilla. Se painetaan kokoon B5 ja mustavalkoisena, joten ota tämä huomioon tarttuessasi väreihin. Sivuja käytössäsi on 1-8.

Näin osallistut antologiaan:

  1. Tallenna teoksesi + kuva itsestäsi Google Driveen.
  2. Käy täyttämässä lupa, jolla annat meidän käyttää sarjakuvaa antologiassa ja sen markkinoinnissa. Lisäksi edellytämme, että sitoudut olemaan julkaisematta sarjakuvaa muualla seuraavan vuoden aikana.

Tekniset ohjee sarjakuvalle:

  • Julkaisu on mustavalkoinen, eli osallistuvien sarjakuvien on oltava joko yksivärisiä tai harmaasävyisiä.
  • Digitaalinen materiaali tallennetaan Google Driveen. Tiedostomuoto TIFF tai PNG.
  • Harmaasävykuvat skannataan tarkkuudella 300 dpi, ja talletetaan harmaasävyisenä (grayscale).
  • Mustavalkoiset kuvat mieluiten tarkkuudella 1200 dpi, mutta vähintään 600 dpi.

Tallenna materiaalin yhteydessä kuva itsestäsi. Kuvasuhde 1:1 eli neliö. Saa olla piirretty tai valokuva.

HUOM! Liimasidonta aiheuttaa sen, että kunkin sivun sidonnanpuoleisesta laidasta n. 1–1,5 cm uppoaa selkämykseen. Laidoille kannattaa piirrettäessä jättää hieman leveämmät marginaalit kuin ylös ja alas.

Jos lähetetystä materiaalista ei tule viikon sisään saapumiskuittausta, kannattaa ottaa yhteyttä päätoimittaja Tiina Laineeseen (tiinamlaine(a)gmail.com).

Lisätietoja tai ohjeita voi kysyä kerhon hallitukselta (hallitus(a)turunsarjakuvakerho.net).

Kaikkia sarjakuvia ei välttämättä voida julkaista, mikäli niitä saapuu enemmän kuin Antologiassa on tilaa. Ilmoitamme tekijälle mikäli näin käy.

Töistä koostetaan syksyllä mahdollisuuksien mukaan näyttely, ja lisäksi yksittäisiä sivuja tai kuvia voidaan käyttää Turun Sarjakuvakerhon markkinointimateriaalissa.