Turun Sarjakuvakerhon vuoden 2020 antologiaan etsitään tekijöitä! Vuosikymmenen ensimmäinen teema on ”Häiriö & harmonia”. Miten soraäänet tai sulosoinnut näkyvät sarjakuvassa? Mahtuuko ruutujen sisälle kokonainen sinfoniaorkesteri, vai peittääkö arkielämän kakofonia puhekuplat alleen?

Antologian aiheella viitataan etenkin ääneen ja musiikkiin, mutta teemaa saa tulkita vapaasti. Huomaa myös, että sarjakuvan nimen ei tarvitse olla sama kuin teeman nimen.

Antologian deadline on su 7.6.2020. Työn kieli voi olla suomi tai ruotsi. Antologia julkaistaan Helsingin sarjakuvafestivaaleilla. Se painetaan kokoon B5 ja mustavalkoisena, joten värityksen voi toteuttaa harmaasävyisenä. Sivuja käytössäsi on 1–8.

Näin osallistut antologiaan:

Tallenna teoksesi ja kuva itsestäsi Google Driveen (linkki kansioon)

Käy täyttämässä lupa, jolla annat meidän käyttää sarjakuvaa antologiassa ja sen markkinoinnissa (linkki osallistujasopimukseen). Lisäksi edellytämme, että sitoudut olemaan julkaisematta sarjakuvaa muualla seuraavan vuoden aikana.

Tekniset ohjeet sarjakuvalle:

Julkaisu on mustavalkoinen, eli osallistuvien sarjakuvien on oltava joko yksivärisiä tai harmaasävyisiä.

Digitaalinen materiaali tallennetaan Google Driveen. Tiedostomuoto TIFF tai PNG.

Harmaasävykuvat skannataan tarkkuudella 300 dpi, ja talletetaan harmaasävyisenä (grayscale).

Mustavalkoiset kuvat mieluiten tarkkuudella 1200 dpi, mutta vähintään 600 dpi.

Tallenna materiaalin yhteydessä kuva itsestäsi. Kuvasuhde 1:1 eli neliö. Kuva voi olla piirretty tai valokuva.

HUOM! Liimasidonta aiheuttaa sen, että kunkin sivun sidonnanpuoleisesta laidasta n. 1–1,5 cm uppoaa selkämykseen. Laidoille kannattaa piirrettäessä jättää hieman leveämmät marginaalit kuin ylös ja alas.

Jos lähetetystä materiaalista ei tule viikon sisään saapumiskuittausta, kannattaa ottaa yhteyttä päätoimittaja Katariina Lappiin (katariina.lappi(a)gmail.com).

Lisätietoja tai ohjeita voi kysyä kerhon hallitukselta (turunsarjakuvakerho(a)gmail.com).

Kaikkia sarjakuvia ei välttämättä voida julkaista, mikäli niitä saapuu enemmän kuin antologiassa on tilaa. Ilmoitamme tekijälle mikäli näin käy.

Töistä koostetaan syksyllä mahdollisuuksien mukaan näyttely, ja lisäksi yksittäisiä sivuja tai kuvia voidaan käyttää Turun Sarjakuvakerhon markkinointimateriaalissa.