Turun sarjakuvakerhon vuoden 2021 antologiaan etsitään tekijöitä otsikolla ”Trans-formaatio”. Trans- ja muunsukupuolisuus ovat käsitteinä jo arkipäivää – vai ovatko? Mitä kaikkea sukupuolen moninaisuus pitää sisällään ja millaisia kokemuksia siihen liittyy? Antologiaan etsitään sarjakuvia, joissa on aiheeseen liittyviä omakohtaisia pohdintoja, hauskoja anekdootteja tai kivuliaita kasvukertomuksia. Yhtä hyvin teoksesi voi sisältää faktapitoista analyysia, arkipäivän fiktiota tai toivoa herättäviä scififantasioita, kunhan sukupuolen moninaisuus on jollain tapaa kantava teema.

Otsikkoa ja teemaa saa tulkita vapaasti, mutta aiheen rajausta tulee kunnioittaa. Aihetta itseään tulee myös käsitellä kunnioittavasti! Huomaa myös, että sarjakuvan nimen ei tarvitse olla sama kuin teeman nimen.

Antologian deadline on su 6.6.2021. Työn kieli voi olla suomi tai ruotsi. Antologia julkaistaan Helsingin sarjakuvafestivaaleilla. Se painetaan kokoon B5 ja mustavalkoisena, joten värityksen voi toteuttaa harmaasävyisenä. Sivuja käytössäsi on 1–8.

Antologiaan osallistuminen

Valmiit työt palautetaan Google Drive -kansioon: tallenna sinne teoksesi ja kuva itsestäsi. Saat kansiolinkin lähettämällä sähköpostia osoitteeseen turunsarjakuvakerho(a)gmail.com.

Samalla saat linkin osallistujasopimukseen, jolla annat meille luvan käyttää sarjakuvaa antologiassa ja sen markkinoinnissa. Lisäksi edellytämme, että sitoudut olemaan julkaisematta sarjakuvaa muualla seuraavan vuoden aikana.

Tekniset ohjeet sarjakuvalle

Julkaisu on mustavalkoinen, eli osallistuvien sarjakuvien on oltava joko yksivärisiä tai harmaasävyisiä.

Digitaalinen materiaali tallennetaan Google Driveen. Tiedostomuoto TIFF tai PNG.

Harmaasävykuvat skannataan tarkkuudella 300 dpi, ja talletetaan harmaasävyisenä (grayscale).

Mustavalkoiset kuvat mieluiten tarkkuudella 1200 dpi, mutta vähintään 600 dpi.

Tallenna materiaalin yhteydessä kuva itsestäsi. Kuvasuhde 1:1 eli neliö. Kuva voi olla piirretty tai valokuva.

HUOM! Liimasidonta aiheuttaa sen, että kunkin sivun sidonnanpuoleisesta laidasta n. 1–1,5 cm uppoaa selkämykseen. Laidoille kannattaa piirrettäessä jättää hieman leveämmät marginaalit kuin ylös ja alas.

Jos lähetetystä materiaalista ei tule viikon sisään saapumiskuittausta, kannattaa ottaa yhteyttä toimittaja Katariina Lappiin (katariina.lappi(a)gmail.com).

Lisätietoja tai ohjeita voi kysyä kerhon hallitukselta (turunsarjakuvakerho(a)gmail.com).

Kaikkia sarjakuvia ei välttämättä voida julkaista, mikäli niitä saapuu enemmän kuin antologiassa on tilaa tai sarjakuva ei sovellu kokonaisuuteen. Ilmoitamme tekijälle, mikäli näin käy.

Töistä koostetaan syksyllä näyttely Turun pääkirjastoon sekä mahdollisesti myös muualle, ja lisäksi yksittäisiä sivuja tai kuvia voidaan käyttää Turun Sarjakuvakerhon markkinointimateriaalissa.