Haku juhlavuosiantologiaan on auki!

Viidenkymmenen vuoden etkot ovat ohi ja nyt on aika laittaa bileet käyntiin! Turun Sarjakuvaseura (ent. Turun Sarjakuvakerho) täyttää pyöreitä vuosia, minkä johdosta vuosiantologian aiheena on Juhlat.

Juhlan aihetta löytyy toki yhdistyksen 50-vuotisesta historiasta mutta myös kaikkialta ympäriltämme. Henkilökohtaiset saavutukset, unohtumattomat merkkipäivät, elämän pienet ja suuret ilot – mikä saa sinut juhlatuulelle?

Antologian aihetta saa perinteiseen tapaan tulkita vapaasti, eikä yhdistyksen juhlavuotta tarvitse erikseen mainita työssä. Antologian deadline on sunnuntaina 11.8.2024 ja teos julkaistaan Turun sarjakuvafestivaaleilla.

Antologiaan osallistuminen

Valmiit työt palautetaan Google Drive -kansioon: tallenna sinne teoksesi ja kuva itsestäsi. Saat kansiolinkin lähettämällä sähköpostia osoitteeseen turunsarjakuvakerho(a)gmail.com.

Samalla saat linkin osallistujasopimukseen, jolla annat meille luvan käyttää sarjakuvaa antologiassa ja sen markkinoinnissa. Lisäksi edellytämme, että sitoudut olemaan julkaisematta sarjakuvaa muualla seuraavan vuoden aikana.

Tekniset ohjeet sarjakuvalle
  • Antologian sivukokoko tulee olemaan B5
  • Sarjan maksimipituus on 10 sivua
  • Julkaisu on mustavalkoinen, eli osallistuvien sarjakuvien on oltava joko yksivärisiä tai harmaasävyisiä.
  • Digitaalinen materiaali tallennetaan Google Driveen. Tiedostomuoto TIFF tai PNG.
  • Harmaasävykuvat skannataan tarkkuudella 300 dpi, ja talletetaan harmaasävyisenä (grayscale).
  • Mustavalkoiset kuvat mieluiten tarkkuudella 1200 dpi, mutta vähintään 600 dpi.
  • Tallenna materiaalin yhteydessä kuva itsestäsi. Kuvasuhde 1:1 eli neliö. Kuva voi olla piirretty tai valokuva.

Jos lähetetystä materiaalista ei tule viikon sisään saapumiskuittausta, kannattaa ottaa yhteyttä toimittaja Johanna Heinoseen (johannajasmineko(a)gmail.com).

Lisätietoja tai ohjeita voi kysyä kerhon hallitukselta (turunsarjakuvakerho(a)gmail.com) tai antologian toimittajalta (johannajasmineko(a)gmail.com).

Kaikkia sarjakuvia ei välttämättä voida julkaista, mikäli niitä saapuu enemmän kuin antologiassa on tilaa tai sarjakuva ei sovellu kokonaisuuteen. Ilmoitamme tekijälle, mikäli näin käy.

Töistä koostetaan mahdollisuuksien mukaan näyttely, ja lisäksi yksittäisiä sivuja tai kuvia voidaan käyttää Turun Sarjakuvakerhon markkinointimateriaalissa.