Turun Sarjakuvakeskuksen tilauskurssit

Turun Sarjakuvakerhon alainen Turun Sarjakuvakeskus järjestää sarjakuvakursseja ja -pajoja yhteistyössä mm. Nuorten Taide- ja Toimintatalo Vimman, Seikkailupuiston ja Turun Kaupunginkirjaston kanssa. Tietoa tulevista kursseista saa näiltä sivuilta.

Turun Sarjakuvakeskus välittää ja koordinoi myös tilauskursseja sarjakuvatoiminnasta kiinnostuneille tahoille. Meiltä voit tilata kurssin tai pajan oppilaitokseen, sairaalaan, palvelutaloon tai vaikka lapsen synttäreille! Katso allaoleva lista ja kysy lisää osoitteesta turunsarjakuvakerho@gmail.com.

Turun Sarjakuvakeskuksen kursseja vetävät sarjakuvan, median tai kulttuurin ammattilaiset tai sarjakuvaan perehtyneet opettajat.

Sarjakuvalähtöinen piirustusilmaisu (yläkoulu, lukio; 1 – 10 x 2h)

Kuvantekemistä eri välineillä ja materiaaleilla: Kokeillaan ihan mitä vaan ja rikotaan kaikki konventiot ja asenteet samalla, kun etsitään erilaisia keinoja saada kuvat järjestymään tarinoiksi.
Opettaja: Anna Nummi

Juhlasarjispaja (alakoulu, yläkoulu; 2h)

Tilaa Tuuli “Tyttökettu Nanna” Hypén tai Anni “Mummo” Nykänen vetämään sarjakuvapaja vaikkapa lapsen syntymäpäiville tai muuhun juhlatilaisuuteen!
Opettaja: Tuuli Hypén tai Anni Nykänen

Elämäkertasarjakuva senioreille (vanhukset; 1 – 10 x 2h)

Iäkkäämmille suunnattu sarjakuvakurssi, jossa käydään läpi ja kuvitetaan oman elämän tapahtumia, lapsuuden maisemia ja vanhoja tuttuja.
Opettaja: Anni Nykänen

Sarjakuvavinkkaus nuorille ja aikuisille (yläkoulu, lukio, aikuiset; 1 x 2h)

Sarjakuvavinkkauksessa tutustutaan kotimaiseen ja ulkomaiseen sarjakuvatarjontaan mahdollisimman laajasti ja eri teemojen kautta. Vinkkauksen sisältöä voidaan muokata yhdessä tilaajan kanssa. Sarjakuvavinkkaukseen voi sisältyä myös sen asemasta ja tekijöistä sekä sarjakuvaan kohdistuvista ennakkoluuloista keskustelua.
Kohderyhmät: lapset, nuoret, aikuiset, opettajat, kirjastojen henkilökunta, kaikki asiasta kiinnostuneet
Kesto: sovittavissa
Opettaja: Merja Lundén

Askeleita ammatilliseen sarjakuvapiirtämiseen (yläkoulu, lukio, aikuiset; 1 x 2 – 3h)

Sarjakuvan ammattilainen Tuuli Hypén neuvoo, kuinka sarjakuvantekijä luovii syndikaattien ja pienkustantajien karikoissa: kuinka ja miten omia teoksia saa julkaisuun, ja miten rojalteista ja palkkioista neuvotellaan.
Opettaja: Tuuli Hypén

Sarjakuvailmaisu (yläkoulu, lukio; 1 – 5 x 2h)

Sarjakuvan semiotiikka, tekniikat ja työvälineet, esimerkkien ja harjoitusten kautta. Kurssilla sukelletaan sarjakuvan rakenteisiin ja merkityksiin, ja opitaan kuinka kokonaisuus muodostuu kuvien, tekstien ja merkkien yhteispelistä.
Opettaja: Juha Jalonen

Manga ja japanilainen estetiikka (yläkoulu, lukio; 1 – 5 x 2h)

Perehdytään teorian, esimerkkien ja harjoitusten avulla mangasarjakuvan ilmaisuun ja kuvakerrontaan ja siihen, kuinka manga nousee japanilaisen estetiikan ja taiteen traditioista.
Opettaja: Juha Jalonen

Länsimainen sarjakuvailmaisu (yläkoulu, lukio; 1 – 5 x 2h)

Sarjakuvan ilmaisu, kuvakerronta ja semiotiikka teorian, esimerkkien ja harjoitusten kautta. Kurssilla perehdytään amerikkalaisen ja eurooppalaisen sarjakuvan traditioihin ja estetiikkaan.
Opettaja: Juha Jalonen

Tarinankerrontakurssi (yläkoulu, lukio; 1-4 x 2h)

Tarinankerronta kurssi, jossa sarjakuvia töikseen piirtävä Petra Erika Nordlund kertoo keinoja niin lyhäreiden kuin pidempienkin projektien käsikirjoittamiseen sekä hahmoluontiin ja maailmanrakennukseen.
Opettaja: Petra Erika Nordlund

Sarjakuvaa ruotsiksi (yläkoulu, lukio, aikuiset; 1-3 x 3h)

Sarjakuvan perusteita ruotsiksi. Tehdään erilaisia luovia hahmo- sekä tarina harjoituksia jonka lopuksi piirretään kokopitkä sarjakuva. Toimii myös kielikylpynä jo jonkin verran ruotsia opiskelleille.
Opettaja: Frida Lindholm

Serier på svenska (högstadie, gymnasium, vuxna; 1-3 x 3)

En grundkurs i serier på svenska. Vi gör olika kreativa övningar i tecking och dramaturgi varefter vi ritar en egen serie. Kursen duger också som ett språkbad för dom med redan lite erfarenhet i svenska.
Läraren: Frida Lindholm