Turun Sarjakuvakerho ry. eli Tursake on Suomen vanhin paikallinen sarjakuvaseura, jonka toimipiste sijaitsee Aurajoen rannassa Kirjan talossa. Toimintaamme kuuluu muun muassa vuosittaisen antologian julkaisu, Suomen punkhenkisimmän sarjakuvafestivaali Necrocomiconin järjestäminen sekä kurssien järjestäminen.

Kerhon toiminta on tarkoitettu sekä ammattilaistekijöille että sarjakuvan harrastajille. Kerho välittää töitä ammattilaisille ja edistää sarjakuvan asemaa Turussa. Kerho tarjoaa myös mahdollisuuden esimerkiksi graafisen alan, sarjakuvan tai taloushallinnon työharjoittelun suorittamiseen.

Kerhon jäsenet voivat varata ilmaiseksi kerhon välineitä, kuten A3-skanneria, pinssikonetta ja kopiokonetta. Jäsenet saavat ilmaisen kappaleen vuosiantologiaa, ja jäsenkortilla saa alennuksia mm. Turun Sarjakuvakaupasta. Lue lisää jäsenyydestä ja sen tuomista eduista Jäsenyys-sivulta.

Lisäksi Tursake järjestää kaikille avoimia Tursantai-nimellä kulkevia baari-iltoja, joissa keräännytään piirtämään ja viettämään aikaa rennossa tunnelmassa. Kerholaisten kesken järjestetään myös yhteisiä bileitä. Säännöllistä toimintaa ovat myös Piirtovintit ja Ritkvällenit, joita järjestetään säännöllisesti Kirjan talolla. Kerhossa noudatetaan turvallisemman tilan sääntöjä ja lähtökohtana on, että toiminta on kaikille avointa. Voit liittyä myös kerhon sähköpostilistalle, jossa tiedotamme säännöllisen epäsäännöllisesti kerhon toiminnasta ja esim. vuosikokouksista!

Tervetuloa mukaan tursastelemaan!

Kerhon hallitus 2023

  • Johanna Heinonen (puheenjohtaja)
  • Katariina Lappi (varapuheenjohtaja)
  • Topi Saavalainen (sihteeri)
  • Timo Niemi

Kerhon tiedot

Turun Sarjakuvakerho ry.
c/o Kirjan talo
Nunnankatu 4
20700 Turku
Hallitus: hallitus@turunsarjakuvakerho.net
Talousasiat: talous@turunsarjakuvakerho.net

Tilitiedot
IBAN: FI11 5710 0420 6635 51

Y-tunnus
2325156-6