Turun Sarjakuvaseura ry. eli Tursas on Suomen vanhin paikallinen sarjakuvaseura, jonka toimipiste sijaitsee Taiteen talon 5. kerroksessa, Kirjan talon tiloissa. Toimintaamme kuuluu muun muassa vuosittaisen antologian julkaisu, Suomen punkhenkisimmän sarjakuvafestivaali Necrocomiconin järjestäminen sekä kurssien järjestäminen.

Seuran toiminta on tarkoitettu sekä ammattilaistekijöille että sarjakuvan harrastajille. Seuravälittää töitä ammattilaisille ja edistää sarjakuvan asemaa Turussa. Seura tarjoaa myös mahdollisuuden esimerkiksi graafisen alan, sarjakuvan tai taloushallinnon työharjoittelun suorittamiseen.

Seuran jäsenet voivat varata ilmaiseksi seuran välineitä, kuten A3-skanneria, pinssikonetta ja kopiokonetta. Jäsenet saavat ilmaisen kappaleen vuosiantologiaa, ja jäsenkortilla saa alennuksia mm. Turun Sarjakuvakaupasta. Lue lisää jäsenyydestä ja sen tuomista eduista Jäsenyys-sivulta.

Lisäksi Tursas järjestää kaikille avoimia Tursantai-nimellä kulkevia baari-iltoja, joissa keräännytään piirtämään ja viettämään aikaa rennossa tunnelmassa. Seuralaisten kesken järjestetään myös yhteisiä bileitä. Säännöllistä toimintaa ovat myös Piirtovintit ja Ritkvällenit, joita järjestetään säännöllisesti Kirjan talolla. Seurassa noudatetaan turvallisemman tilan sääntöjä ja lähtökohtana on, että toiminta on kaikille avointa. Voit liittyä myös kerhon sähköpostilistalle, jossa tiedotamme säännöllisen epäsäännöllisesti seuran toiminnasta ja esim. vuosikokouksista!

Tervetuloa mukaan tursastelemaan!

Seuran hallitus 2024

  • Juhani Gradistanac (puheenjohtaja)
  • Katariina lappi (varapj)
  • Topi Saavalainen (sihteeri)
  • Pinja Peltonen
  • Timo Niemi

Seuran tiedot

Turun Sarjakuvaseura ry.
c/o Kirjan talo
Nunnankatu 4
20700 Turku
Hallitus: hallitus@turunsarjakuvakerho.net
Talousasiat: talous@turunsarjakuvakerho.net

Tilitiedot
IBAN: FI11 5710 0420 6635 51

Y-tunnus
2325156-6