Kiehtovatko avaruuden iättömät mysteerit sinua? Antavatko tähdet suuntaa elämällesi? Vai onko koko taivaankannen halkova himmeä loiste inspiraatiosi lähde? Turun sarjakuvakerho vuoden 2023 antologian aiheena ja luovuutta kutkuttavana teemana on tänä vuonna LINNUNRATA.

binary comment

Otsikkoa ja teemaa saa tulkita juuri niin vapaasti kuin haluaa, sarjakuvan nimen ei tarvitse olla sama kuin teeman nimi. Tyyli saa olla niin kuva- kuin tekstikerronnan suhteen ihan millaista vain, mutta rasismia, syrjintää tai muuta vastaavaa ikävyyttä sisältävä materiaali ei pääse kerhon sähköpostilaatikkoa pidemmälle.

Antologian deadline on on 13. elokuuta 2023, ja antologia julkaistaan Turun sarjakuvafestivaaleilla lokakuussa. Työsi voi olla 1–10 sivua pitkä.

Antologiaan osallistuminen

Valmiit työt palautetaan Google Drive -kansioon: tallenna sinne teoksesi ja kuva itsestäsi. Saat kansiolinkin lähettämällä sähköpostia osoitteeseen turunsarjakuvakerho(a)gmail.com.

Samalla saat linkin osallistujasopimukseen, jolla annat meille luvan käyttää sarjakuvaa antologiassa ja sen markkinoinnissa. Lisäksi edellytämme, että sitoudut olemaan julkaisematta sarjakuvaa muualla seuraavan vuoden aikana.

Tekniset ohjeet sarjakuvalle

Antologian sivukoko tulee olemaan B5.

Julkaisu on mustavalkoinen, eli osallistuvien sarjakuvien on oltava joko yksivärisiä tai harmaasävyisiä.

Digitaalinen materiaali tallennetaan Google Driveen. Tiedostomuoto TIFF tai PNG.

Harmaasävykuvat skannataan tarkkuudella 300 dpi, ja talletetaan harmaasävyisenä (grayscale).

Mustavalkoiset kuvat mieluiten tarkkuudella 1200 dpi, mutta vähintään 600 dpi.

Tallenna materiaalin yhteydessä kuva itsestäsi. Kuvasuhde 1:1 eli neliö. Kuva voi olla piirretty tai valokuva.

Jos lähetetystä materiaalista ei tule viikon sisään saapumiskuittausta, kannattaa ottaa yhteyttä toimittaja Katariina Lappiin (katariina.lappi(a)gmail.com).

Lisätietoja tai ohjeita voi kysyä kerhon hallitukselta (turunsarjakuvakerho(a)gmail.com) tai antologian toimittajalta (katariina.lappi(a)gmail.com).

Kaikkia sarjakuvia ei välttämättä voida julkaista, mikäli niitä saapuu enemmän kuin antologiassa on tilaa tai sarjakuva ei sovellu kokonaisuuteen. Ilmoitamme tekijälle, mikäli näin käy.

Töistä koostetaan mahdollisuuksien mukaan näyttely, ja lisäksi yksittäisiä sivuja tai kuvia voidaan käyttää Turun Sarjakuvakerhon markkinointimateriaalissa.