Turun sarjakuvakeskus on Turussa toimiva kurssi- ja harrastustoimintaa järjestävä Turun sarjakuvakerho ry:n alainen kulttuuritoimija. Alta löydä Sarjakuvakeskuksen tarjoamat kurssit ja pajat. Kaikki kurssit voidaan toteuttaa myös muutaman tunnin pajoina.

Hinnat: Vastaava opettaja 100 €/h, apuopettaja 60 €/h. Hinta sisältää opetuksen ja välineet sekä opettajan matkakustannukset Turun, Kaarinan, Raision, Naantalin, Liedon ja Ruskon alueella. Jos lasten tai nuorten kurssilla on yli 8 tai aikuisten kurssilla yli 14 osallistujaa, edellytämme apuopettajan tilaamista.

Opettajat ja materiaali ovat Sarjakuvakerhon vakuuttamia. Tilaaja vastaa opetustilan ja osallistujien mahdollisista vakuutuksista. Turun Sarjakuvakeskuksen kursseja vetävät sarjakuvan, median tai kulttuurin ammattilaiset tai sarjakuvaan perehtyneet opettajat. Kysy lisää osoitteesta turunsarjakuvakerho (a) gmail.com. Ohessa muutamia esimerkkejä kursseistamme:

Alakouluikäisille

Sarjispöräys

Sarjispöräys on avoin piirustus- ja sarjakuvatehtävillä höystetty oleskelunurkka. Se on yleensä toteutettu lapsille ja on käytännössä matalan kynnyksen sarjakuvaharrastuksen esittelyä nuoremmille.

Yläkoulu- ja lukioikäisille

Manga ja japanilainen estetiikka

Perehdytään teorian, esimerkkien ja harjoitusten avulla mangasarjakuvan ilmaisuun ja kuvakerrontaan ja siihen, miten manga nousee japanilaisen estetiikan ja taiteen traditioista.

Länsimainen sarjakuvailmaisu

Sarjakuvan ilmaisu, kuvakerronta ja semiotiikka teorian, esimerkkien ja harjoitusten kautta. Kurssilla perehdytään amerikkalaisen ja eurooppalaisen sarjakuvan traditioihin ja estetiikkaan.

Tarinankerrontakurssi

Tarinankerrontakurssi, jossa käytetään sarjakuvataiteen keinoja niin lyhäreiden kuin pidempienkin projektien käsikirjoittamiseen sekä hahmonluontiin ja maailmanrakennukseen.

Sarjakuvahahmopaja

Hahmolähtöisessä sarjakuvapajassa suunnitellaan omia hahmoja, tehdään hahmonluontiin liittyviä tehtäviä ja luodaan tarina hahmojen ehdoilla. Tehtävien kautta syntyvät hahmot saattavat olla yllätyksellisiä: hulluttelu on sallittua, ja jopa suotavaa!

Kaikenikäisille

Sarjakuvavinkkaus nuorille ja aikuisille

Sarjakuvavinkkauksessa tutustutaan kotimaiseen ja ulkomaiseen sarjakuvatarjontaan mahdollisimman laajasti ja eri teemojen kautta. Vinkkauksen sisältöä voidaan muokata yhdessä tilaajan kanssa. Sarjakuvavinkkaukseen voi sisältyä myös sen asemasta ja tekijöistä sekä sarjakuvaan kohdistuvista ennakkoluuloista keskustelua.

Teemakurssit

Teemana voi olla esimerkiksi ilmastonmuutos, jota lähestytään sarjakuvan keinoin. Luonnonsuojeluteemassa seikkailevat eläimet  ja satuparodiassa tarkastellaan tuttuja satuja hiukan eri näkökulmasta. Kauhuteemaisessa pajassa piirretään erilaisia hirviöitä.